如意酒店三楼时尚民族餐厅(欢乐疆莱) / 空间

新疆本土特色的餐饮消费环境随着时代的发展,日益提升将新疆民族文化及特色民族美食推到了市场的前沿,各自的状态都是日升月恒;那么接下来需要思考的是,新加入市场的疆派餐饮如何来迎合未来的市场,同样在讲述民俗文化的同时,如何使其能在前辈们所释放的压力中,无所畏惧,顺利起身。经对疆内外餐饮市场的考察,消费力量的集中点依然在80、90、00,并且,消费环境中经营状态相对比较火热的消费空间,有着独有的环境特色,空间的塑造手法上,将传统文化以新的面貌进行呈现,形质更简单,色彩更明快,质感也更前卫,整体的消费体验过程会更加愉悦和轻松,这也正好符合与满足了当下消费群体的需求。这就为这次的项目设定了一个新的方向,“新派、年轻、时尚、特色”的疆派文化餐饮空间。

To restore the essence of the building and make it present the appearance that is in line with its cultural connotation; to connect the courtyard and the South bungalow as a whole, enlarge the area of the original courtyard, and then seal the enlarged courtyard with steel structure to turn it into an indoor space. In order to make the space change with the change of time, the middle of the top surface of the upper seal is made Rise processing, and the rise of the four sides will be processed into a window, so as to introduce outdoor light. Outside the top surface of the upper cover is used as a terrace, so that the original open-air courtyard on the first floor is changed into a hanging garden on the second floor. The decoration language of the whole space is also simple, which is to restore a traditional Chinese style northern B & B architectural style, and present the customs and culture of Guanzhong in the old period through furniture and soft decoration.


风格定位:以民族和时尚大胆来调节转换精神的空间,以此来消除视觉的疲惫,让我们走进时尚民族风情餐厅,感受不一样的新疆餐厅。

Style orientation: to adjust and change the spiritual space with nationality and fashion boldness, so as to eliminate the visual fatigue. Let's go into the fashionable ethnic style restaurant and feel the different Xinjiang restaurant.

1门廊.jpg入口进厅处,虽小但足够精致,个性的仿铜不锈钢踢脚线及背打光LOGO字,纯色的墙面瓷砖马赛克及五彩斑斓顶面吊饰,让人进入餐厅的第一眼就感受到一股年轻时尚,且带有梦幻色彩的氛围;与门厅连接的走廊,略带民族元素的拱形廊道,并用鲜明的马卡龙色彩进行包装,再加入民族艺术品的装饰点缀,使其在门厅与营业大厅之间起到了重要的过度作用,在穿过走廊的过程中,从进到出,使体验者感受一种穿越。

The entrance into the dining hall is small but exquisite enough. The personalized imitation copper stainless steel skirting line, polished logo on the back, solid color wall tile mosaic and colorful top decoration make people feel a young and fashionable atmosphere with dreamy color at the first glance when they enter the dining hall. The corridor connecting with the foyer, the arched corridor with ethnic elements, and the distinctive macaroni color are used to enter the dining hall In the process of passing through the corridor, from in to out, it makes the experiencer feel a kind of crossing.

2服务台.jpg穿过走廊,步入大厅,第一个展示在眼前的是右边的服务前台,这里功能聚集,性形质明快前卫,色彩鲜明时尚;左边用了一种场景式的表现形式,将一款设计好的“丝绸之路”插画转画到墙面上,角落搭配一颗用现代手法处理的胡杨,为喜欢拍照的人群提供了一个时尚且有内涵的拍摄背景。

After walking through the corridor and entering the hall, the first one to show is the front desk on the right, where the functions gather, the sexual quality is bright and avant-garde, and the colors are bright and fashionable; on the left, a scene style expression is used, which transfers a well-designed "Silk Road" illustration to the wall, and matches a Populus euphratica with modern techniques in the corner, providing a reference for people who like to take photos It is a fashionable and meaningful shooting background.

4散台.jpg走过服务台区域,转身回望,右边的卡座区依次呈现,卡座入口运用了民族的建筑元素,并将其简化,用明快的色彩进行勾勒,左边拍摄背景墙与卡座区转角处的雕花窗洞造型,在延续的过程中,将其残缺化,增加了空间的趣味性。

Walking through the service desk area, turning around and looking back, the card seat area on the right is presented in turn. The card seat entrance uses national architectural elements and simplifies them. It is outlined with bright colors. The left side takes pictures of the carved window opening at the corner of the background wall and card seat area. In the process of continuation, it is incomplete and increases the interest of the space.

步入到就餐大厅,与门厅走廊前台呼应的马卡龙色漆墙面,贯穿于整个公共区域的复古而又前卫的水磨石地面,轻松舒适的就餐座位,中间区域顶面的廊架与金色鸟笼,周边顶面的造型灯饰,经过这些元素的碰撞与结合,将一个生动活跃时尚的就餐空间呈现在眼前,经营过程中,让消费者一边品尝美食,一边感受舞台表演带来的赏心悦目,一边体验着庭院式的就餐环境,再加上节目的互动,体验者的欢声笑语,这一切只能让人流连忘返。

When you step into the dining hall, the macarone painted wall that echoes with the front desk of the hall corridor, the retro and avant-garde terrazzo floor that runs through the whole public area, the relaxed and comfortable dining seats, the porch and golden birdcage on the top of the middle area, and the modeling lighting on the top of the surrounding area, through the collision and combination of these elements, a lively and fashionable dining space is presented in front of you In the business process, consumers can enjoy the delicious food, the stage performance, the courtyard dining environment, the interaction of the program and the laughter of the experiencer. All these can only make people forget to return.

包厢.jpg

项目整体空间面积有限,结合经营层面,合理的配比了包厢的数量,此包厢位于服务台背后,材料与色彩的运用更偏于年轻消费者的喜好,墙顶面大面积做纯色的喷涂处理,墙面造型中间运用了调色麦草泥,将复古的质感进行结合,墙裙的纯色瓷砖马赛克,花砖腰线,仿铜不锈钢线条及踢脚线,地面水泥花砖的运用,再加入墙面上民族工艺饰品的摆挂,打造出一个特色的年轻时尚的民族包厢。

The overall space area of the project is limited. Combined with the management level, the number of boxes is reasonably matched. This box is located behind the service desk, and the use of materials and colors is more inclined to the preference of young consumers. The top of the wall is sprayed with pure color in a large area, and the middle of the wall modeling is used with color wheat straw mud, which combines the retro texture, the solid color ceramic tile mosaic of the wainscot, and the flower brick waist Line, imitation copper stainless steel lines and skirting line, the use of cement tiles on the ground, and then add the national craft ornaments on the wall to create a characteristic young and fashionable national box.

连包.jpg

此包厢位于就餐大厅右下方,作为连包的使用方面,功能上能满足10~20人的多人数团体就餐消费,空间塑造上又进行了变化,与大厅里的色彩做了反差式处理,更加突出表现异域风情,墙顶面为调色麦草泥,墙面搭配挂饰造型,墙裙用仿铜不锈钢线条、踢脚及花砖做结合,在消费体验过程里,为了在必要时可以与大厅产生互动,在局部墙面设计了推拉式彩色镀膜玻璃造型窗,地面用仿古水泥砖铺设,顶面的仿木梁与极具装饰特色的布衣造型结合,加上特色鲜明的灯饰,整体散发着浓郁而又时尚的疆土气息。

This box is located at the bottom right of the dining hall. As a package, it can meet the dining consumption of groups of 10-20 people in function. The space has been changed. It contrasts with the color in the hall and highlights the exotic customs. The top of the wall is made of wheat straw mud, and the wall is decorated with hanging decorations. The skirting is made of imitation copper stainless steel lines, skirting and tiles In the process of consumption experience, in order to interact with the hall when necessary, the push-pull color coated glass modeling window is designed on the local wall, the ground is paved with antique cement brick, the top wood beam is combined with the cloth clothing modeling with decorative characteristics, and the distinctive lighting, which exudes a strong and fashionable flavor of territory.

公共卫生间.jpg公共卫生间的设计往往相对于整体空间设计上所下的力度会略显较弱,要么就是较为常规化,但在这次的设计中也做了一次突出性表现,墙顶面内容,以不同的材质,统一的色彩,纯粹大胆的将其结合表现,地面用黑白时尚折纹花砖铺设,整体的空间氛围,让消费者把上卫生间也当作是一种享受,使消费者加深对整个餐厅环境的印象。

The design of the public toilet is often weaker than the overall space design, or it is more conventional, but in this design, it also makes a prominent performance. The content of the top of the wall, with different materials and unified colors, combines it boldly. The floor is paved with black and white fashionable folded tiles, and the overall space atmosphere makes the consumption more comfortable People also regard going to the bathroom as a kind of enjoyment, so that consumers can deepen the impression of the whole restaurant environment.


TAG: 民族特色餐厅设计 餐厅设计 室内设计

Copyright © 2006-2020 圣丹迪设计 版权所有 | 网站地图 | 新ICP备14012365号 新公网安备65010402000977 | 友情链接: 乌鲁木齐展厅设计