半亩方塘养生会所 / 空间

现代人快节奏的生活步调,缺乏一种"停下来"的姿态.本案中的设计风格,摒弃了现代风格完全简约的呆板与单调,在空间设计,材料,色彩运用,家具装饰品陈设上,对传统文化符号的再创造,使之融入空间,古色古香,简约时尚,没有喧嚣与繁冗,一派宁静悠远.

The fast-paced pace of modern life, the lack of a "stop" posture. The design style in this case, abandoning the modern style completely simple rigid and monotonous, in the space design, materials, color use, furniture decoration, the re creation of traditional cultural symbols, make it into the space, antique, simple fashion, no noise and tedious, a quiet and distant

大厅1.JPG  半亩方塘的空间设计融入现代设计语言,为现代空间注入凝练唯美的中国古典情韵。突出其品质和尊贵感,贴合高端消费群的品味,所以设计师把本案的风格定位为低调华贵大气的中式风格。整体空间内颉取了片段的中国传统的古典元素,同时,又融入了一些经典的家具和配饰,从而令这个空间既符合现代的审美需求,又散发出一种独特的人文意味。设计师在空间内所营造点点滴滴的自然主义情结,为现代简洁利落的空间注入了东方的气质和跃动的活力,赋予视觉一股撼动人心的感染力。

The space design of Banmu fangtang is integrated with modern design language to inject concise and aesthetic Chinese classical charm into modern space. Highlight its quality and sense of dignity, fit the taste of high-end consumer groups, so the designer positioned the style of this case as a low-key and luxurious Chinese style. The whole space takes fragments of Chinese traditional classical elements, and at the same time, integrates some classic furniture and accessories, so that the space not only meets the modern aesthetic needs, but also exudes a unique humanistic meaning. The naturalism complex created by the designer in the space injects Oriental temperament and dynamic vitality into the modern simple and tidy space, and gives the vision a thrilling appeal.

 暗色基调,以点面光源或局部光源为主,强调中式风格骨架,塑造神秘、禅静的气质。整体空间加入了陶罐、花艺、字画等细节,使这个普通空间彰显不平凡的一面.大堂墙面上的荷花与鱼的动与墙面文字的静相结合,将一种静谧的休闲的氛围,与足道这一主题融合的恰到好处,显得相得益彰,极具艺术效果。整个空间营造出丰富多变的层次,达到步移景异,小中见大的设计效果。一个好的设计,是物质与精神融合,是共性与个性的共存。本案用简洁、秩序的外显特征塑造了宁静致远的空间灵魂,回应了现代生活的功能需要;丰富、深邃的内涵感悟满足了现代人的精神需求。

Dark tone, mainly point and area light source or local light source, emphasizes Chinese style skeleton, and shapes mysterious and Zen temperament. The details of pottery pot, flower art, calligraphy and painting are added to the whole space, which makes the ordinary space show an extraordinary side. The combination of the lotus and fish movement on the wall of the lobby and the static writing on the wall brings about a quiet and leisure atmosphere, which is well integrated with the theme of Foot Road, and is of great artistic effect. The whole space creates a rich and changeable level to achieve the design effect of moving scenery step by step and seeing the big from the small. A good design is the integration of material and spirit, and the coexistence of generality and individuality. This case uses the explicit features of simplicity and order to shape the soul of quiet space and respond to the functional needs of modern life; rich and profound connotation meets the spiritual needs of modern people.


TAG: 餐饮设计 餐厅设计 室内设计

Copyright © 2006-2020 圣丹迪设计 版权所有 | 网站地图 | 新ICP备14012365号 新公网安备65010402000977 | 友情链接: 乌鲁木齐展厅设计